Γιατί να φας σκέτο cheesecake όταν μπορείς να απογειώσεις την απόλαυση, συνδυάζοντάς το με το κατάλληλο κρασί; Μάθε πώς.

Για να βρεις το σωστό κρασί για κάθε cheesecake, πρέπει να «εξετάσεις» τις γεύσεις που υπάρχουν στο ίδιο το γλυκό, στο γαρνίρισμα αλλά και μέσα στην κρέμα ή το μπισκότο. Φρούτα κόκκινα ή εσπεριδοειδή, σοκολάτα ή μήπως κάποιο λικέρ; Επίσης, τι είδους cheesecake είναι: κλασικό Νεοϋορκέζικο με cream cheese, ή πιο ελαφριά εκδοχή με ricotta;

Παρακάτω, μερικά ταιριαστά ζευγάρια:

  1. Απλό cheesecake, χωρίς γαρνιτούρα: Συνδυάστε το άφοβα με ένα γλυκό Riesling ή ένα Sauvignon Blanc όψιμου τρύγου.
  2. Cheesecake με γεύση ή γαρνιτούρα λεμόνι: Αν το λεμόνι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, δοκιμάστε το με ένα Moscato d’Asti ή ένα πολύ ξηρό Prosecco (που βέβαια είναι ουσιαστικά ημίγλυκο!). Εναλλακτικά, και αν το λεμόνι είναι έντονο, συνοδέψτε το γλυκό με ένα σφηνάκι Limoncello.
  3. Cheesecake με γαρνιτούρα κόκκινων φρούτων (κεράσι, φράουλα, φρούτα του δάσους κοκ): Συνοδεύεται αξιοπρεπέστατα από ένα Riesling όψιμου τρύγου, ή και από ένα κρασί του πάγου, όπως το Cabernet Franc ice wine.
  4. Cheesecake με καραμέλα: εδώ γλυκό μοσχάτο είναι ό τι πρέπει (αλλά και ένα μεστό Port για αυτούς που προτιμούν κάτι λίγο πιο ξηρό).
  5. Cheesecake με σιρόπι σοκολάτας ή σοκολατένιο cheesecake: Τα γλυκά κόκκινα κρασιά συνεργάζονται, γενικά, αρμονικά με τη σοκολάτα.

Όπως πάντα λέμε, οι συνδυασμοί είναι πάντα και θέμα προσωπικού γούστου, οπότε κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν προτιμάς κάτι άλλο από αυτά που προτείνουν οι «ειδικοί»!

Photo credit: Η φωτογραφία είναι του εστιατορίου Bottle + Kitchen στο Portland του Oregon, ΗΠΑ.