Νόστιμο burger κοτόπουλου με regato και corn flakes για όλους τους burger- and cheese lovers!

 

Τυρί: Regato

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 8 κουτ. σούπας τριμμένο Regato
• 4 φέτες Regato Καπνιστό
• 300γρ. κιμάς κοτόπουλου
• ½ κρεμμύδι τριμμένο
• 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο
• 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1 φλιτζάνι κορν φλέικς
• λίγο ξερό βασιλικό τριμμένο
• 1 αβγό- χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
• λίγο αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
• 4 ψωμάκια για χάμπουργερ
• 4 κουτ. Σούπας πέστο (έτοιμο από βαζάκι)
• 4 φέτες από ντομάτα κόκκινη και σφιχτή
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1 σακουλάκι ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (έτοιμη από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετς)
• λίγο ελαιόλαδο
• λίγο γλάσο βαλσαμικού ξυδιού
• λίγα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
• 4 κορυφές βασιλικού

Βήμα-βήμα:

1. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, την κέτσαπ, την τριμμένη φρυγανιά, τις 4 κουταλιές από το τριμμένο Regato και ανάλογο αλατοπίπερο. Πλάθετε με το μίγμα 4 μπιφτέκια.
2. Χτυπάτε στο multi τα κορν φλέικς και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο τριμμένο Regato και τον ξερό βασιλικό. Βουτάτε τα μπιφτέκια πρώτα στο αβγό και μετά στο μίγμα των κορν φλέικς.
3. Ζεσταίνετε το αραβοσιτέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπέργκερ κοτόπουλου μέχρι να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά. Η φωτιά σας πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή ώστε να μην ροδοκοκκινίσουν γρήγορα απ’ έξω τα μπέργκερ και μείνουν άψητα στο εσωτερικό, αλλά ούτε και σιγανή ώστε να ρουφήξουν πολύ λάδι. Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας και ακουμπάτε πάνω στο καθένα από μια φέτα Regato Καπνιστό .
4. Αλείφετε τα ψωμάκια πάνω-κάτω με το πέστο και τοποθετείτε πάνω στο καθένα από ένα μπιφτέκι με λιωμένο Reagato Καπνιστό και μια φέτα ντομάτας.
5. Ανακατεύετε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με το βασιλικό, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και γλάσο βαλσαμικού ξυδιού.
6. Σερβίρετε αμέσως τα μπέργκερ σε πιάτα, συνο- δεύοντας με την ανάμεικτη σαλάτα και διακοσμώντας αν θέλετε με κορυφές φρέσκου βασιλικού.