Ποιος είπε ότι οι λουκουμάδες τρώγονται μόνο με μέλι;
Τυρί: Ταλαγάνι
Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5-10 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
Για τα λουκουμαδάκια
• 120 γρ. γάλα
• 3 αβγά
• 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 400 γρ. τριμμένο Ταλαγάνι
• 130 γρ. φέτα σπασμένη
• 1/3 από ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι-πιπέρι
• ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σος πεπόνι
• 1/2 μικρό πεπόνι σε κυβάκια
• χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
• 1/2 πορτοκάλι, το χυμό
• 1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
• 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
• αλάτι-πιπέρι
Βήμα-βήμα:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος.
2. Σε ένα μέτριο κατσαρόλι, και όχι σε τηγάνι, βάζουμε λάδι ως τα 3/4, μπόλικο δηλαδή, και το βάζουμε να κάψει καλά.
3. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα υλικά για τους λουκουμάδες.
4. Μόλις κάψει το λάδι, στο σημείο πριν ν’αρχίσει να καπνίζει, με ένα κουτάλι που θα βουτήξουμε πρώτα στο λάδι για να γλιστράει, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους, αραιά στο λάδι. Δεν φεύγουμε από πάνω τους, γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα, μέχρι να χρυσίσουν.
5. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
6. Τους σερβίρουμε πάνω στη σαλτσούλα τους.