Δώστε χρώμα στο τραπέζι σας!
Τυρί: Ταλαγάνι
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά + μαρινάρισμα
Δυσκολία: Εύκολη
Θα χρειαστείτε:
• 4 φέτες Ταλαγάνι
• 1 βολβός βανίλιας
• 2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
• 400 ml γλυκό λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
• 1 ματσάκι baby ρόκα
• 60 γρ. βαλεριάνα
• 1 μικρό ματσάκι ραντίσιο (ψιλοκομμένο)
• 10 φύλλα γαλλικό μαρούλι (ψιλοκομμένο)
• 10 γρ. κουκουνάρι
• 40 γρ. σταφίδες ξανθές
• 60 γρ. καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
• 100 ml ελαιόλαδο
• 40 ml λευκό μπαλσάμικο
• 10 γρ. πολτοποιημένο κάρδαμο
• αλάτι, πιπέρι
Βήμα-βήμα:
1. Μαρινάρουμε το Ταλαγάνι στο κρασί με τον βολβό βανίλιας και το πιπέρι για περίπου 1 ώρα. Έπειτα το ψήνουμε σε τηγάνι σχάρας ή στη σχάρα στον φούρνο. Το διατηρούμε ζεστό.
2. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Σε μπολ βάζουμε τα σαλατικά και τους ξηρούς καρπούς, περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ.
3. Σερβίρουμε σε πιάτο το ζεστό Ταλαγάνι και συνοδεύουμε με την πολύχρωμή μας σαλάτα.