Συνοδέψτε το κυρίως πιάτο σας με μια γευστική, αλμυρή τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα & μυρωδικά

Τυρί: Φέτα

Μερίδες: μια ταρτιέρα 26εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 250 γρ. φέτα τριμμένη
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
• 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 γιαούρτι
• 2 αβγά
• 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
• αλάτι, πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
2. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε την τριμμένη φέτα, το δυόσμο, τον άνηθο και τη λιαστή ντομάτα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία και με μαχαίρι κόβετε και απομακρύνετε ό,τι περισσεύει γύρω από το ταψί.
3. Απλώνετε πάνω της το μείγμα των κολοκυθιών. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα, το γιαούρτι και ανάλογο αλατοπίπερο. Περιχύνετε το μείγμα των κολοκυθιών και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
4. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.

Tip: Με την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε πίτα, σκεπάζοντάς την από πάνω με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διπλασιάσετε τη δόση των υλικών της γέμισης.