Μια «κλασική» συνταγή για ρολό με κιμά διανθίζεται με ένα-δυο πρωτότυπα υλικά που κάνουν τη διαφορά!

 

 Τυρί: Ταλαγάνι

Μερίδες: 1 ρολό (4-5 μερίδες)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 200 γρ. ταλαγάνι
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 τμχ. μπέικον
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πράσο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 2 πρέζες πάπρικα
• 1 κρεμμύδι
• 2 αυγά
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι

Βήμα-βήμα:

1. Αναμειγνύουμε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την πάπρικα και το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε 3 αυγά, αλατοπιπέρωνουμε και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
2. Σε μια φόρμα κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα κατά μήκος το μπέικον έτσι ώστε να εξέχει από την φόρμα.
3. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα κιμά και την απλώνουμε πάνω από τις στρώσεις του μπέικον.
4. Στη μέση της στρώσης του κιμά, κάνουμε μια ελαφριά λακκούβα στην οποία προσθέτουμε το ταλαγάνι, τις πιπεριές και το σοταρισμένο ήδη πράσο όλα κομμένα julienne.
5. Παίρνουμε και τον υπόλοιπο κιμά και τον απλώνουμε, έτσι ώστε να σκεπάσουμε το τυρί και τα λαχανικά.
6. Τέλος όταν απλώσουμε τον κιμά, τον τυλίγουμε με τις λωρίδες μπέικον που προεξείχαν από την φόρμα, φροντίζοντας να την έχουμε γεμίσει ομοιόμορφα.
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 περίπου λεπτά.

Σημείωση: Julienne σημαίνει κομμένο σε μικρές λωρίδες.