Ποιος είπε πως το στήθος κοτόπουλου είναι βαρετό;
Αν ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν πως το στήθος του κοτόπουλου είναι γευστικά από τα πιο βαρετά πράγματα στον κόσμο, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Γιατί όταν το κοτόπουλο «αγκαλιάσει» το Ρεγκάτο και παναριστεί, δεν θα το αναγνωρίζετε!
Τυρί: Ρεγκάτο
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
• 227γρ. τυρί Ρεγκάτο
• 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς τα κόκκαλα και την πέτσα
• 115γρ. τριμμένη ψίχα φρέσκου ψωμιού
• 28γρ. φρέσκα μεσογειακά μυρωδικά ψιλοκομμένα
• 2 μεσαία αυγά, χτυπημένα
• 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
Βήμα-βήμα
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
2. Τρίψτε 100γρ. τυρί Ρεγκάτο και κόψτε το υπόλοιπο σε λεπτές φέτες.
3. Κάντε μια σχισμή σε κάθε στήθος κοτόπουλου για να δημιουργήσετε μια τσέπη και γεμίστε με τις φέτες τυριού.
4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το τριμμένο τυρί Ρεγκάτο.
5. Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά σε ένα ρηχό πιάτο και βουτήξτε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν παντού με αυγό και έπειτα περάστε τα από το μείγμα της ψίχας, πιέζοντάς τα καλά με την παλάμη σας.
6. Τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο λεπτό ταψί και βάλτε τα στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.