Όλα τα καλά δείπνα κλείνουν με ένα φίνο επιδόρπιο και μια ελαφριά μους, με λευκή σοκολάτα και νότες πορτοκαλιού είναι η ιδανική λύση…

Τυρί: Τυρί κρέμα

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 0
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

•    600γρ. Dirollo spread 4% λιπαρά
•    200ml κρέμα γάλακτος
•    200γρ. σοκολάτα λευκή κομμένη σε κομματάκια
•    2 κρόκους αβγών
•    3 ασπράδια αβγών
•    6 κουτ. σούπας ζάχαρη
•    2 κουτ. σούπας λικέρ Grand Marnier πορτοκάλι
•    ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

Βήμα-βήμα:

•    Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος.
•    Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αβγών, ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθούν. Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
•    Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
•    Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε επίσης με μίξερ χειρός το Dirollo spread με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το Grand Marnier να αφρατέψουν και τους προσθέτετε το μίγμα της λευκής σοκολάτας. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα δύο μίγματα.
•    Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα του τυριού την μαρέγκα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
•    Μοιράζετε το μίγμα σε μπολ ή κολονάτα ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν τις σερβίρετε.

Μυστικό
Αν προτιμάτε άρωμα λεμονιού για το γλυκό σας, αντικαταστήστε το ξύσμα πορτοκαλιού με ξύσμα λεμονιού και το Grand Marnier με λιμοντσέλο.