Το γεμιστό μπιφτέκι, που το κόβεις και τρέχει από μέσα το λιωμένο τυρί, είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση… που γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή όταν το τυρί είναι Mozzarella που συνδυάζεται, τέλεια με φρέσκια ντομάτα. Μοιάζει σύνθετο; Είναι πολύ πιο απλό από όσο νομίζετε!

Τυρί: Φρέσκια Mozzarella

Μερίδες: 4 -6
Χρόνος προετοιμασίας: 35΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Δυσκολία: Εύκολο

Θα χρειαστείτε:

•    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•    1 φλιτζ. τσαγ φρέσκια Dirollo Mozzarella κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
•    2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
•    2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
•    1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
•    2 αυγά
•    1 φλιτζ. τσαγ. τριμμένη φρυγανιά
•    ½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο ξηρό
•    ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
•    1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
•    2 κ.γ. αλάτι
•    1 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
•    1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό)

Βήμα-βήμα:

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
•    Φτιάξτε τα μπιφτέκια: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα αυγά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το κρασί, το μαϊντανό, το αλάτι και τα δύο ειδών πιπέρι και τα ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά για να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά.
•    Τοποθετούμε  το μείγμα στο ψυγείο  για  30 λεπτά περίπου για να σφίξει λίγο.
•    Έπειτα  το βγάζουμε από το ψυγείο και  πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια. Γεμίζουμε κάθε μπιφτέκι με ένα κομματάκι φρέσκια Dirollo Mozzarella και κλείνουμε ξανά το μπιφτέκι μας έτσι που να κλείσουμε το τυρί εντελώς.
•    Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί  ψησίματος και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Επάνω σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε μια φέτα ντομάτας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC, για 45 λεπτά περίπου.
•    Τα σερβίρουμε ζεστά και ζουμερά.

Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη