Πλησιάζει, αν δεν έχει ήδη φτάσει, η ώρα του κάμπινγκ και, μάλιστα, του ελεύθερου!

Στην παραλία, μόνοι, μακριά από τον πολιτισμό, όλη η παρέα γύρω από τη φωτιά δίπλα στο κύμα. Το ότι απαγορεύεται, απλά κάνει το ελεύθερο κάμπινγκ πιο γοητευτικό…

Απομονωμένος από τον «πολιτισμό» δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς όλες τις ανέσεις σου, ούτε να τρέφεσαι αποκλειστικά με κονσέρβες, ή ψάρια που θα ψαρεύει η παρέα… Μερικές αγαπημένες γεύσεις, όπως για παράδειγμα το τοστάκι, ψήνονται πανεύκολα στη φωτιά κι αποκτούν και μοναδική γεύση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κλαδάκια ή ξυλαράκια, που υπάρχουν στις παραλίες σε αφθονία και λειτουργούν ως το καλύτερο σκεύος για τα ψησίματα της «πυράς». Ειδικά για το τοστ, θα χρειαστεί να ψάξεις λίγο περισσότερο, γιατί απαιτείται ένα ξύλο με διχάλα στην άκρη. Η διχάλα θα πρέπει να είναι αρκετά ανοιχτή και με αρκετό μήκος στις δυο πλευρές της, ώστε να μπορείς να ισορροπήσεις ένα κομμάτι ψωμί.

Φτιάξε το τοστ κανονικά (βουτυρώνοντας ή λαδώνοντας) δυο φέτες ψωμί και βάζοντας ανάμεσα διπλό τυρί. Μετά ακούμπησε το τοστ πάνω στη διχάλα και πλησίασέ το στη φωτιά. Όταν ψηθεί η μια πλευρά, το γυρίζεις από την άλλη, προσεκτικά, για να μην πέσει μέσα στη φωτιά! Μην πλησιάζεις πολύ, γιατί θα ψηθεί το ψωμί πριν προλάβει να λιώσει το τυρί.

Άλλες νοστιμιές που μπορούν να ψηθούν χρησιμοποιώντας κλαδάκια είναι τα λουκάνικα, το μπέικον (τυλίγεις μια φέτα γύρω από το ξυλαράκι) και, βέβαια, τα marshmallows.