Συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα, το γκουρμέ πολυκατάστημα του Μιλάνου αποτελεί τη σπηλιά του Αλλαντίν για τους γνήσιους cheeselovers!

Το κατάστημα Peck αποτελεί τοπόσημο της γαστρονομίας του Μιλάνου. Ιστορικό σημείο αναφοράς του πολυτελούς, γκουρμέ πρετ-α-μανζέ φαγητού, με την πάροδο των ετών εξελίσσεται, διατηρώντας όμως αμετάβλητες την ποιότητα και την κομψότητά του. Οποιαδήποτε ανάγκη και όρεξη σε οδηγήσει στους πάγκους του Peck, θα ικανοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό, με κάθε λογής λιχουδιές σε λαμπερούς δίσκους και στα τακτοποιημένα ράφια.

Το κατάστημα χωρίζεται σε τρεις ορόφους για τρεις διαφορετικές, ας πούμε, μορφές κατανάλωσης: Η κάβα κρασιού βρίσκεται στο υπόγειο, τα προϊόντα και το έτοιμο φαγητό στο ισόγειο, το εστιατόριο στον πρώτο όροφο. Οι διάδρομοι, οι πάγκοι και τα ράφια του ισογείου περιλαμβάνουν κάθε είδος προϊόντων τόσο φρέσκα όσο και συσκευασμένα, με εξειδικευμένους εργαζόμενους, απόλυτα επαγγελματίες σε κάθε τμήμα. Κάθε προϊόν επιλέγεται με μεγάλη αυστηρότητα, αφού η αναζήτηση για τα καλύτερα προϊόντα και τους πιο αξιόλογους παραγωγούς εξασφαλίζει στον πελάτη την άριστη ποιότητα.

Τα τυριά του Peck

Στο τυροπωλείο του Peck βρίσκεις την καλύτερη συλλογή εθνικών τυριών, από βουτυράτη Gorgonzola έως το εποχικό πεκορίνο, το ιταλικό τυρί από πρόβειο γάλα. Ειδική αναφορά θα κάνουμε στην Παρμεζάνα του, αφού τα κεφάλια επιλέγονται από τους ειδικούς του καταστήματος, χρόνια πριν φτάσουν στα απαραίτητο για την πώληση στάδιο ωρίμασης.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας εκεί, θα βρεθείτε σε ένα ανοιχτό εργαστήριο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε, ανάμεσα στις πολλές κλασικές και εποχικές παρασκευές, ανάλογα με τη χρονική περίοδο, το παραδοσιακό κέικ με τυρί Taleggio και καρύδια, τη ρωσική σαλάτα και άλλες δημιουργίες.

Άλλα προϊόντα

Στο κτίριο λειτουργεί εργαστήριο ζυμαρικών όπου παρασκευάζονται καθημερινά φρέσκα ζυμαρικά απλά και γεμιστά, πολλά από αυτά με εξαιρετικά τυριά. Θα βρείτε πληθώρα εκλεκτών και σπάνιων γκουρμέ συσκευασμένων προϊόντων, όπως φουά γκρα και χαβιάρι, εκλεπτυσμένη ποικιλία ειδών ζαχαροπλαστικής, αρτοσκευάσματα, μπισκότα, σοκολάτες φτιαγμένες από ειδικούς ζαχαροπλάστες και ακόμη και χειροποίητα παγωτά. Επιπλέον, είναι ένα σημείο πώλησης για φρέσκα φρούτα και λαχανικά και το καλύτερο τσάι και καφέ, τα οποία μπορούν επίσης να αγοραστούν χύμα. Το Peck είναι επίσης αρτοποιείο με μεγάλη ποικιλία από ψωμιά και φραντζόλες όλων των μεγεθών και ειδών, αλλά και ντελικατέσεν με τα καλύτερα ιταλικά και ιβηρικά αλλαντικά.