Αν βρίσκεστε σε πιο… περιπετειώδη και ταξιδιάρικη φάση και το κονδύλι σας είναι σημαντικά μεγαλύτερο, σας περιμένουν ενδιαφέροντα φεστιβάλ τυριού σε πολλές, διαφορετικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Προφανώς δεν θα προλάβετε μάλλον φέτος, αλλά καλό είναι τέτοια ταξίδια να προγραμματίζονται εγκαίρως, όπως επίσης καλό είναι να έχουμε όλοι κάτι να ονειρευόμαστε!

The Cheese Fest: Το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται σε τρεις πόλεις, στο Cincinnati στις 9 Σεπτεμβρίου, στην Atlanta στις 23 Σεπτεμβρίου και στο Houston στις 3 Νοεμβρίου. Συνολικά μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πάνω από 900 είδη τυριών και να γνωρίσει πάνω από 200 παραγωγούς. Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς (σε όση ποσότητα αντέχει η τσέπη του καθενός) αλλά γίνονται και άλλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες κλπ.

Cheesefestival cheeselovers USA 2

SF Cheese Fest: Μεταφερόμαστε στο San Francisco, στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς εκεί καλούνται όλοι οι….cheese lovers, όπως λένε οι διοργανωτές! Παραγωγοί από όλη τη χώρα φέρνουν τα τυριά τους για γευστικές δοκιμές, ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια πηγαίνουν σε έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό για την εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή τυριού.

Cheesefestival cheeselovers USA 3

19th Century Apple & Cheese Harvest Festival: Σειρά έχει το Vermont, διάσημο για τα μήλα και τους μηλίτες του. Στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μήλα, στις πίτες και στα τυριά, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνδυασμούς όλων των παραπάνω, σε μια πραγματική γιορτή της γεύσης.

Pennsylvania Apple & Cheese Festival: Στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στην Pennsylvania διοργανώνεται για 28η φορά το φεστιβάλ, που για τους διοργανωτές του θεωρείται μια ολοκληρωμένη οικογενειακή εμπειρία. Πέρα από την γευσιγνωσία τυριών, μήλων, κρασιού κλπ., υπάρχουν διάφορα εργαστήρια κατασκευών, αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Cheesefestival cheeselovers USA 4

Austin Mac and Cheese Festival: Γνωρίζουμε όλοι ότι από τα αγαπημένα «παιδικά» φαγητά των Αμερικανών είναι το περίφημο Mac & Cheese (κοφτό μακαρονάκι με λιωμένο τυρί). Δε θα μπορούσαν λοιπόν παρά να μην έχουν ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτό: Στο Austin στο Texas, στις 19 Νοεμβρίου, γιορτάζεται το πιάτο αυτό, με άπειρες παραλλαγές του και με το τυρί να έχει την τιμητική του.