Μια εναλλακτική βραδιά στο κέντρο της πόλης μπορεί να περιλαμβάνει μια ομαδική απόδραση που θα ολοκληρωθεί με ένα (ή περισσότερα) ποτήρι κρασί και κανένα-δυο τυράκια!

Αν οι γιορτές σάς βρίσκουν στην Αθήνα κι όχι στο χιονισμένο χωριό, είναι ευκαιρία να περάσετε μια διαφορετική βραδιά με τους κολλητούς, μακριά από καναπέδες, μακριά από… κουραμπιέδες. Θα ακονίσετε το μυαλό και το ομαδικό σας πνεύμα με μια δραστηριότητα έξω από τα συνηθισμένα που, ή θα σας φέρει πολύ πιο κοντά, ή θα σας φτάσει στο σημείο να μη μιλιέστε! Αν συμβεί το δεύτερο, εδώ σας προτείνουμε και το επόμενο βήμα, που θα επαναφέρει την τάξη και την ισορροπία.

Πάρτε λοιπόν το παρεάκι και κλείστε θέση σε ένα από τα πολλά Escape Rooms (Δωμάτια Απόδρασης) της πόλης, που συνήθως δέχονται 2-6 άτομα. Τι είναι το Escape Room; Λίγο πολύ το λέει η λέξη: ένας χώρος ειδικά σχεδιασμένος, βασισμένος πάνω σε μια κεντρική ιδέα (concept), όπου σε κλειδώνουν μαζί με την παρέα σου, με στόχο να καταφέρετε να αποδράσετε, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο (45-70 λεπτά). Τα Escape Rooms είναι θεματικά και έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, οπότε αν δεν έχετε ξαναπαίξει παρόμοιο παιχνίδι, ή δεν γνωρίζετε τόσο καλά τους υπόλοιπους της παρέας, λογικό θα είναι να ξεκινήσετε από ένα λιγότερο δύσκολο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά Escape Rooms και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Η δική μας σκέψη όμως είναι να συνδυάσετε την περιπέτεια με μια πιο χαλαρωτική, στη συνέχεια, δράση: τη συζήτηση (για να μην πούμε τον τσακωμό), γύρω από τα στοιχεία της απόδρασης, πώς θα μπορούσατε να έχετε βγει νωρίτερα, γιατί ο γρίφος τάδε ήταν δυσκολότερος του γρίφου δείνα, πόσο εκνευριστικός είναι ο Χ που δεν ακούει κανέναν άλλον και πόσο χρήσιμη ήταν η παρέμβαση της Ψ στο σημείο που… Το καλό με τις αποδράσεις αυτές είναι πως, ενώ κρατάνε στην πράξη το πολύ μια ώρα και δέκα λεπτά, μπορεί η παρέα να τις συζητάει όλο το βράδυ! Και ο ιδανικός τόπος για αυτές τις “after” κουβέντες, μιας και απευθυνόμαστε σε τυρολάτρεις, είναι ένα από τα πολλά wine bars της ίδιας περιοχής.

Επιλέξαμε την περιοχή που εξυπηρετείται από τους σταθμούς μετρό του Συντάγματος και του Μοναστηρακίου, γιατί έχει στα πέριξ αρκετά Escape Rooms, ισάριθμα Wine Bars και, κυρίως δεν θα χρειαστεί να οδηγήσει κανείς (αφού πιει). Μπορείτε να διαλέξετε από τα δωμάτια του Athens Clue στη Λ.Αμαλίας, του Mindtrap στην οδό Μητροπόλεως ή του Adventure Rooms στην Αθηνάς και να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως.

Για μετά, που η όρεξη θα έχει ανοίξει, που ένα ποτήρι κρασί και μια ποικιλία τυριών θα φαίνεται καταπληκτική (όπως πάντα) ιδέα, οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν μόνο τα μέρη που έχουμε πάει: το διαχρονικό πια By the Glass, στη στοά της οδού Σουρή, το Oinoscent στη Βουλής, το Sideways στην οδό Υπερείδου, το Vintage στη Μητροπόλεως και το Kiki de Grèce στην οδό Ηπίττου. Αν έχετε και άλλο να προτείνετε, περιμένουμε την πρότασή σας!