Το περιοδικό Gourmand, ένα από τα πιο γνωστά -παγκοσμίως- γαστρονομικά περιοδικά, αφιερώνει το τελευταίο τεύχος του στον μεγαλύτερο εραστή των τυριών!

Μήπως βρίσκεστε ανάμεσα στους φανατικούς αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού The Gourmand; Εμείς, που το παρακολουθούμε σταθερά, βρεθήκαμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βλέποντας το τελευταίο εξώφυλλό του. Ο λιλιπούτειος πρωταγωνιστής κρατάει αγκαλιά ένα κομμάτι από το πιο αγαπημένο του τυρί και φωτογραφίζεται με χαρακτηριστική άνεση. Και μέχρι εδώ κανένα περίεργο. Μόνο που ο πρωταγωνιστής είναι ένα τρισχαριτωμένο, θαρραλέο μικρό ποντίκι, κάτι σαν τον Ρατατούη δηλαδή!

the gourmand issue 12 publication itsnicethat 03

«Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα για το αφιέρωμα και ξεκινήσαμε το casting των μοντέλων. Έπειτα άρχισε η φωτογράφιση και αυτό από μόνο του μας οδήγησε στο εξώφυλλο» δηλώνει ο Dave Lane, συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του The Gourmand, αναφερόμενος στη σειρά φωτογραφιών της Jenny van Sommers, τις οποίες επέβλεψε ο ίδιος και η Marina Tweed.

Ας γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές

Σε αυτό το δωδέκατο, για τη χρονιά, τεύχος του περιοδικού, τα πάντα είναι αντισυμβατικά. Οι αναγνώστες έρχονται αντιμέτωποι με επτά φωτογραφίες απόλυτα αναπάντεχων ερωτευμένων. Επτά χαριτωμένα πονίκια αφέθηκαν να παίξουν με κομμάτια από τα πιο αγαπημένα τους τυριά και το αποτέλεσμα των… εξερευνήσεών τους κατέγραψε ο φακός της φωτογράφου.

the gourmand issue 12 publication itsnicethat 04

Μεταξύ άλλων βλέπουμε τον Jonas σκαρφαλωμένο σε μια πυραμίδα Εμεντάλ, τον Ρούμπεν πάνω σε ένα κομμάτι Γκούντα και την Αμελί σε έναν μικρό πύργο Boucheron. Και αν αναρωτιέστε ποιος είναι το αστέρι του εξωφύλλου, πρόκειται για τον φωτογενή και άνετο Jonas!

the gourmand issue 12 publication itsnicethat 05

«Τα “μικρά” μας ήταν πολύ εύκολα στη συνεργασία. Κάναμε casting για να βρούμε τα πιο ενδιαφέροντα ως “χαρακτήρες” και μετά απλά τα βάλαμε στον ίδιο χώρο με τα τυριά. Το αστείο είναι ότι δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τα τυριά ως φαγητό, αντίθετα τα αντιμετώπισαν ως παιχνίδι, ακυρώνοντας μάλλον τον αστικό μύθο για τη σχέση τους», λέει η Jenny.

Άλλος ένας αστικός μύθος δείχνει να καταρρίπτεται, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει υπέροχο, χαρακτηριστικό του αξεπέραστου βρετανικού χιούμορ.