Μετά το «έξυπνο ρολόι» μήπως ήρθε η σειρά του…. «έξυπνου τρίφτη»;

Είμαστε εθισμένοι στα gadgets. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτόν τον λόγο και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν παύουν να μας συστήνουν νέα προϊόντα αιχμής, που χθες δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή τους και σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά. Μπορεί να φαίνεται λίγο ακραίο αλλά είναι η αλήθεια!

Ωραία, και τι σχέση έχουν αυτές οι διαπιστώσεις σε ένα site που ασχολείται με τα τυριά; Μήπως ήρθε η σειρά μας; Μήπως ανακαλύφθηκε κάποιο ηλεκτρονικό gadget το οποίο απευθύνεται στους τυρολάτρεις ανά τον κόσμο; Πριν αρχίσετε να το γιορτάζετε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Η Apple δεν αποφάσισε ξαφνικά να βγάλει έναν τρίφτη τυριού προηγμένης τεχνολογίας. Απλά δημοσιοποίησε το design του νέου Mac Pro και όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου -τυρολάτρεις και μη- δεν παρέλειψαν να το παρομοιάσουν με τον κατά τα άλλα ιδιαίτερα χρήσιμο τρίφτη που όλοι γνωρίζουμε.

Οφείλουμε και εμείς να παραδεχτούμε πως η ομοιότητα είναι ορατή και μας φαίνεται δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν έγινε σκόπιμα. Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η τιμή της βασικής έκδοσης του συγκεκριμένου «τρίφτη» αγγίζει τα 5.999 δολάρια, δηλαδή περίπου 5.300 ευρώ!

2

Είτε άρεσε το συγκεκριμένο design είτε όχι, πάντως, η αλήθεια είναι ότι έκανε θραύση σε χιουμοριστικές εκπομπές και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα και η γνωστή εταιρεία επίπλων Ikea αστειεύτηκε με το εν λόγω design σε μια καμπάνια της, δείχνοντας έναν απλό, κανονικό τρίφτη και γράφοντας στη λεζάντα «Σχεδιασμένος για μήλα», «παίζοντας» με αυτό τον τρόπο με το όνομα της γνωστής εταιρείας υπολογιστών.