Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ήδη είναι προγραμματισμένα τα περισσότερα επίσημα καλέσματα αλλά και τα μεγάλα, οικογενειακά τραπέζια των γιορτών.

Οι λίστες των κρασιών και των φαγητών συμπληρώνονται καθημερινά με ενθουσιασμό και οι μερακλήδες αναζητούν εναγωνίως εκείνη την συνταγή ή εκείνο το προϊόν που θα κάνει το γεύμα τους αξέχαστο.

Γι’ αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις δημιουργήθηκε το Χρυσό Stilton. Θα αναρωτιέστε, τώρα, τι μπορεί να εννοούμε λέγοντας χρυσό αλλά σε αυτήν περίπτωση ο λόγος είναι αληθινός, σύντομος και απαλλαγμένος από μεταφορές. Λέγοντας χρυσό Stilton εννοούμε πραγματικά flakes χρυσού που έχουν ενταχθεί στην σύνθεση του τυριού.

Το Stilton ανέκαθεν θεωρούνταν και είναι ένα από τα καλύτερα, μπλε τυριά. Η ελαφρώς πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του το κάνει να ξεχωρίζει εύκολα από τα άλλα τυριά της κατηγορίας του. Η χρυσή εκδοχή του, φυσικά, είναι αποτέλεσμα καλού marketing της Long Clawson Dairy που το δημιουργεί, οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο χρυσός κάνει καλό στο στομάχι.

Η εταιρία θέλοντας να τραβήξει πάνω της το ενδιαφέρον σημαντικών προσωπικοτήτων, αποφάσισε να φτιάξει μια limited edition εκδοχή του Stilton και να αφήσει το νέο να διαρρεύσει στον τύπο. Έτσι, η λίστα των υποψήφιων αγοραστών έχει γεμίσει με μεγάλα ονόματα της showbiz και το Stilton βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα και στις gourmet σελίδες των περισσότερων εντύπων.

Για την περίπτωση που ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε, οφείλουμε να σας πούμε ότι το Χρυσό Stilton στοιχίζει 608 λίρες το κιλό και αυτή την στιγμή είναι το πιο ακριβό τυρί στην Μεγάλη Βρετανία. Για να καταλάβετε την διαφορά, θα πρέπει να σας πούμε ότι το απλό Stilton στοιχίζει 90 φορές λιγότερο από την εκθαμβωτική εκδοχή του.

Τι λέτε; Φέτος το γιορτινό τραπέζι σας θα έχει λίγη από την Stilton λάμψη; Φανταστείτε τό μέσα σε μια πιατέλα με αποξηραμένα φρούτα και συνοδευμένο με ένα καλό κρασί και πράξτε ανάλογα.

Πηγή φωτό: https://www.akous.gr/living/-pics.29212.asp