Έχουμε πλέον πειστεί ότι το τυρί είναι ιδανικό συνοδευτικό για τα…πάντα! Για κάθε τι που σκεφτόμαστε, σίγουρα θα υπάρχει και ένα τυρί που θα του ταίριαζε γάντι.

Επειδή όμως μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό -ή είμαστε τυρολάτρεις ή δεν είμαστε!- αρχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους να χρησιμοποιούμε το τυρί σε άλλα πράγματα που αγαπάμε και καταναλώνουμε συχνά, ως συστατικό πλέον και όχι μόνο ως συνοδευτικό.

Πάρτε για παράδειγμα το τσάι! Γνωρίζουμε ήδη ότι, ανάλογα με τη γεύση του τσαγιού, μπορούμε να βρούμε και ένα τυρί που να του ταιριάζει. Τι θα γίνει όμως αν επιχειρήσουμε να βάλουμε τυρί μέσα στο τσάι μας;

Και όμως! Μιλάμε για τη νέα τάση στο τσάι, σύμφωνα με την οποία προσθέτουμε πάνω από το ρόφημα, στρώσεις «αφρότυρο» (whipped cheese). Το βλέπουμε συχνότερα στο παγωμένο τσάι, αλλά μπορεί να γίνει εξίσου πετυχημένα και στο ζεστό. Σας κάνει εντύπωση; Αναλογιστείτε μόνο ότι κάποιοι βάζουν γάλα στο τσάι τους, οπότε το τυρί δεν απέχει και πολύ, απλά έχει εντονότερη και πιο ιδιαίτερη γεύση.

cheeselovers tsai

Η συνήθεια φαίνεται να ξεκινά από την Ταϊβάν και αποτελεί μεγάλο τρεντ στην Ασία, ενώ πλέον έχει μεταφερθεί σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη. Στην αρχή το τυρί ήταν σε μορφή σκόνης, αλλά μετά από διάφορες δοκιμές κατέληξαν σε τυρί κρέμα (cream cheese) που μπαίνει πάνω από τέσσερις διαφορετικές γεύσεις τσαγιού!

Μπορείτε να το φανταστείτε σαν ένα είδος…φρέντο καπουτσίνο! Οι barista χτυπούν το τυρί κρέμα μαζί με γάλα εβαπορέ μέχρι να πήξει σαν αφρός και να στέκεται στην επιφάνεια του ροφήματος. Μετά, μπορεί κανείς να το ανακατέψει, ώστε να αναμειχθεί η γεύση του με το τσάι, ή να το φάει με το κουταλάκι.

Τα ωφέλη του τσαγιού λοιπόν συνδυασμένα με τις βιταμίνες και τη γεύση του τυριού! Φυσικά, όλα με μέτρο, γιατί όσο περισσότερο φορτώνουμε το ρόφημά μας, τόσο φορτώνουμε και τις θερμίδες του!

Είναι η αλήθεια ότι η νέα αυτή τάση διχάζει, όπως κάθε τι ακραίο. Εσείς τι λέτε;