Αν είχατε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι οι λάτρεις του τυριού είναι πολλοί και παντού στον κόσμο.
Ο μεγάλος αριθμός των εκδηλώσεων –εκθέσεων, διαγωνισμών, γευστικών δοκιμών, φεστιβάλ- αφιερωμένων στο τυρί, θα έπρεπε να σας καθησυχάζει πως δεν είστε μόνοι…
Φέτος, δημιουργήθηκε ένας νέος θεσμός στο Παρίσι, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη γνωριμία των τυριών του κόσμου, που απευθύνεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, με τη συμμετοχή 30 εταιριών/εκθετών καθώς και γνωστών σεφ και εστιατόρων.
Όπως είπε o διοργανωτής του Cheese Day 2016, o Françoise Hesse, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Transversal , σε συνέντευξή του στο περιοδικό της Figaro: “Υπάρχει ήδη Έκθεση για τους επαγγελματίες, αλλά καμία εκδήλωση αφιερωμένη στο τυρί, που να απευθύνεται απευθείας στο ευρύ κοινό. Εδώ, στο Cheese Day και στο Cheese Nights, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μια τεράστια παλέτα Γαλλικών και ξένων τυριών, που θα δοκιμάσουν συνοδεία των καλύτερων κρασιών και οινοπνευματωδών».
Το πρώτο CheeseDay 2016, που έγινε στις 25 Ιανουαρίου στο Pavillon Ledoyen, έκοψε περισσότερα από 2.000 εισιτήρια, με τους τυρολάτρεις να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά έξω από τον εκθεσιακό χώρο, για να δοκιμάσουν τυριά σε συνδυασμό με το σωστό κρασί, να ακούσουν τις προτάσεις των chefs, αλλά και να γευτούν, πληρώνοντας 35 ευρώ κατ’άτομο, το ειδικό μενού που ετοίμασε ειδικά για το Cheese Day o Γάλλος chef Yannick Alléno, με συνταγές μόνο με τυρί!
Ήδη έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για το CheeseDay & CheeseNight 2017, σε μεγαλύτερο χώρο αυτή τη φορά, αφού περισσότεροι εκθέτες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και οι ενδείξεις για την προσέλευση του κοινού, μετά την επιτυχία της «πρεμιέρας», είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.