Δυτική Ευρώπη

03.03.2015

Roquefort

Το Roquefort είναι ίσως ο εμβληματικότερος εκπρόσωπος της κατηγορίας των «μπλε» τυριών.

Περισσότερα +
03.03.2015

Stilton

Π.Ο.Π «μπλε» τυρί που παράγεται μόνο σε 6 τυροκομεία στις κομητείες Derbyshire, Leicestershire, και Nottinghamshire, από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

Περισσότερα +
03.03.2015

Chèvre

Λευκό κατσικίσιο τυρί, από παστεριωμένο ή μη γάλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και κάλλιο.

Περισσότερα +
03.03.2015

Brie

Μαλακό τυρί από την περιοχή Brie, το πιο γνωστό Γαλλικό τυρί, ονομάζεται και η «Βασίλισσα των τυριών».

Περισσότερα +
03.03.2015

Gouda

(παρότι έχει επικρατήσει η αγγλική προφορά Γκούντα, για τους Ολλανδούς είναι Χάουντα)
Το εμβληματικό τυρί της Ολλανδίας και ένα από τα πρώτα –αν όχι το πρώτο- σε κατανάλωση παγκοσμίως. Πήρε το όνομά του από την ομώνυμη μικρή πόλη της Ολλανδίας, στα νότια της χώρας, που υπήρξε ήδη από τον Μεσαίωνα, όχι τόσο κέντρο παραγωγής όσο κέντρο αποκλειστικής εμπορίας τυριών αλλά και ποτάμιο λιμάνι, από όπου, μέσω του ποταμού Gouwe, μεταφέρονταν τα τυριά στο Άμστερνταμ.

Περισσότερα +