Nότια Ευρώπη

21.11.2017

Χαλίτζια Τηλλυρίας

Τα Χαλίτζια Τηλλυρίας φτιάχνονται στην ομώνυμη περιοχή από νωπό γάλα προβάτου ή κατσίκας (ή και μίγμα αυτών) αμέσως μετά το άρμεγμα.

Περισσότερα +
20.11.2017

Παφίτικο

Το Παφίτικο τυρί παρασκευάζεται από κατσικίο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, λίγο πριν από το Πάσχα, κυρίως κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου, που υπάρχει αφθονία γάλακτος, στην επαρχία Πάφου.

Περισσότερα +
20.11.2017

Ακαθιώτικο

Το Ακαθιώτικο πήρε το όνομά του από την Ακανθού, χωριό που βρίσκεται τώρα στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. 

Περισσότερα +
20.11.2017

Provolone

Αν και κατάγεται από τη Νότια Ιταλία, η μεγάλη παραγωγή του γίνεται στην κοιλάδα του Πάδου στη Βόρεια Ιταλία.

Περισσότερα +