Ιταλία

03.03.2015

Gorgonzola

Η Gorgonzola, αποτελεί τον βασικό εκπρόσωπο της Ιταλίας στην κατηγορία των «μπλε» τυριών.

Περισσότερα +
03.03.2015

Pecorino Romano

Το Pecorino συγκαταλέγεται ασφαλώς ανάμεσα στα εμβληματικά τυριά της Ιταλίας, με ιστορία που φτάνει στα ρωμαϊκά χρόνια, αφού ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος και ο Βάρρων περιγράφουν με λεπτομέρειες τη μέθοδο παραγωγής του. Αποτελούσε μάλιστα μέρος του σιτηρέσιου εκστρατείας των ρωμαϊκών λεγεώνων.

Περισσότερα +
03.03.2015

Parmigiano Reggiano

Για πολλούς «ο βασιλιάς των τυριών», το Παρμιτζάνο Ρετζάνο ή Παρμεζάνα για όσους υιοθετούν την γαλλική εκδοχή του ονόματός του αποτελεί το εμβληματικότερο τυρί της Ιταλίας και πιθανότατα αυτό με το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για την προστασία της αυθεντικότητας και της καταγωγής του.

Περισσότερα +
03.03.2015

Mozzarella

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως αυτό το τυρί είναι το απόλυτο σήμα κατατεθέν της Ιταλίας.

Περισσότερα +