Cuajada
Χώρα: Νότια ΑμερικήΤο Cuajada παραδοσιακά παράγεται από γάλα προβατίνας. Σήμερα χρησιμοποιείται και αγελαδινό γάλα. Είναι δημοφιλές στις βόρειες περιοχές της Ισπανίας και στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το Cuajada σερβίρεται συνήθως ως επιδόρπιο με μέλι και καρύδια ή μερικές φορές με ζάχαρη και, λιγότερο συχνά, για πρωινό με φρούτα ή μέλι. Το ακατέργαστο ζεστό γάλα αναμειγνύεται με πυτιά ή με φυτικά εκχυλίσματα και αφήνεται να ροδίσει. Πρόκειται ένα είδος νωπού τυριού που ωριμάζει μέσα σε λίγες ημέρες. Διατηρείται φρέσκο σε φύλλα μπανάνας όπου και παίρνει την τυπική μορφή και την υφή του.
- ΠροέλευσηΚολομβία
- Δομή-
- ΓάλαΠρόβειο, αγελαδινό