Tuma Persa
Χώρα: ΙταλίαΣισιλιανό τυρί το οποίο παράγεται μόνο στην περιοχή Καστρονόβο της Σικελίας. Παρασκευάζεται από απαστερίωτο αγελαδινό γάλα με βάση μια συνταγή που ήταν χαμένη για πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλυφθεί ξανά, ξεχασμένη μέσα σε μία ντουλάπα. Έχει έντονο άρωμα και γεύση χωρίς να είναι πολύ αλμυρό, και γήινη σάρκα με εύθρυπτη υφή. Η φλούδα του είναι καλυμμένη με ολόκληρα σπασμένα μαύρα πιπέρια που προσθέτουν το άρωμα τους στο τυρί και του δίνουν μια ελαφριά πικράδα. Είναι εξαιρετικό για σνακς και ταιριάζει τέλεια με μαρμελάδα πορτοκαλίου.
- ΠροέλευσηΚαστρονόβο, Σικελίας
- Δομή-
- ΓάλαΑγελαδινό