Μανούρα Σίφνου, γυλωμένη
Χώρα: ΕλλάδαΗ μανούρα Σίφνου, που έχει ήδη ωριμάσει, μπαίνει μέσα σε οινολάσπες (γύλη) και κατόπιν σε κιούπι για περαιτέρω ωρίμανση. Στο κιούπι τα αρώματα της οινολάσπης διεισδύουν στη μάζα του τυριού δημιουργώντας έτσι ένα κρασοτύρι, με αψιά και πικάντικη γεύση, ξεχωριστό άρωμα και χαρακτηριστική μαύρη φλούδα που τρώγεται. Αυτό το τόσο ιδιαίτερο τυρί καταναλώνεται την ώρα του επιδορπίου, μαζί με αποξηραμένα φρούτα και συνοδεύεται ιδανικά από παλαιωμένα, ενισχυμένα κρασιά, όπως το βισάντο, ή το πορτ, ή και κάποια παλαιωμένα αποστάγματα.