Queso Blanco
Χώρα: ΜεξικόΤο όνομά του σημαίνει «λευκό τυρί» και φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα στο οποίο προστίθεται χυμός λεμονιού. Είναι πολύ συνηθισμένο, όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά γενικότερα στη Λατινική Αμερική και μοιάζει σαν μια διασταύρωση μεταξύ αλμυρού cottage και μοτσαρέλας. Έχει λεμονάτη δροσερή γεύση και ελαφρύ βουτυρένιο άρωμα με ελαστική υφή. Χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά πικάντικα πιάτα αλλά και σε σαλάτες και σούπες.
Προφέρεται Κέσο Μπλάνκο
- ΠροέλευσηΜεξικό
- ΔομήΜαλακό, ελαστικό
- ΓάλαΑγελαδινό