Picodon
Χώρα: ΓαλλίαΦτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα στη περιοχή Drome. Το χορτάρι και οι θάμνοι της περιοχής αυτής έχουν έντονα αρώματα, κάτι που φαίνεται και στη γεύση του τυριού. Παρόλο που έχει πικάντική έντονη γεύση, επειδή έχει πολύ σκληρή υφή, τα αρώματα του απελευθερώνονται μόνο αφού το κρατήσουμε στο στόμα μας μέχρι να υγραθεί αρκετά. Μπορούμε να το απολαύσουμε σε σαλάτες και με λευκά ή κόκκινα κρασιά με πλούσιο σώμα.
Στα ελληνικά προφέρεται Πικοντόν
- ΠροέλευσηDrome
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΚατσικίσιο