Cottage Cheese
Χώρα: Ηνωμένο ΒασίλειοΗ ονομασία του μάλλον προέρχεται από την αγγλική λέξη που σημαίνει «σπίτι στην εξοχή» γιατί εκεί το έφτιαχναν συνήθως από τα υπολείμματα μετά την παρασκευή βουτύρου. Για να γίνει το cottage cheese το τυρόπηγμα στραγγίζεται από τον ορρό του, αλλά δεν πιέζεται, και για το λόγο αυτό διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας του. Το τυρόπηγμα γενικά ξεπλένεται για να απομακρυνθεί η έντονη οξύτητα και έτσι αποκτά μια γλυκιά απαλή και δροσερή γεύση. Η υφή του είναι κρεμώδης και κοκκώδης και η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι ιδιαίτερα χαμηλή, που το καθιστά ιδανικό για μια ελαφριά υγιεινή διατροφή.
- ΠροέλευσηΗνωμένο Βασίλειο
- ΔομήΚρεμώδες, κοκκώδες
- ΓάλαΑγελαδινό