Mascarpone
Χώρα: ΙταλίαΤο Mascarpone φτιάχνεται με την θέρμανση φρέσκιας κρέμας και την προσθήκη όξινων μέσων όπως λεμόνι, ξύδι, κιτρικό οξύ κλπ. ή ακόμα και τα κατάλοιπα από βαρέλια κρασιών. Έχει γαλακτερό λευκό χρώμα, κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση με νότες λεμονιού και βουτύρου. Απλώνεται πολύ εύκολα και χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων γλυκών όπως το τιραμισού ή σαρλότ.
Στα ελληνικά προφέρεται Μασκαρπόνε.
- ΠροέλευσηLombardy
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό