Queso Fresco
Χώρα: ΜεξικόΤο όνομα του σημαίνει «φρέσκο τυρί» και πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες από την παρασκευή του καθώς έχει υψηλό ποσοστό υγρασίας. Φτιάχνεται από τυρόπηγμα αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος. Έχει πολύ άσπρο χρώμα και κρεμώδη , σπογγώδη υφή. Η γεύση του είναι απαλή, ελαφρώς αλμυρή (μεταξύ φέτας και riccota) και με ξινές νότες λεμονιού.
Στα ελληνικά προφέρεται: Κιέζο Φρέσκο
- ΠροέλευσηΜεξικό
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες και σπογγώδες
- ΓάλαΚατσικίσιο