Τυροκομείο στην Αυστραλία έφτιαξε το πιο αμαρτωλό τυρί, που συνδυάζει τη σπιρτάδα του μπλε τυριού με τη γλύκα της σοκολάτας…
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι μπλε τυρί και σοκολάτα αποτελούν αχτύπητο δίδυμο: η αλμύρα του ώριμου τυριού «φωνάζει» για κάτι γλυκό, για αυτό και συνήθως καταφεύγουμε στην κλασική συνοδεία της μαρμελάδας ή, αν είμαστε πιο περιπετειώδεις τύποι, κόβουμε κι ένα κομματάκι σοκολάτα…
Στη Μελβούρνη όμως, δημιουργικοί τυροκόμοι, στο εξειδικευμένο τυροπωλείο Curds & Whey, έκαναν ένα τολμηρό βήμα φτιάχνοντας το Choco 21, το πιο «γλυκό» κεφάλι τυριού στον κόσμο! Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι το τυρί ωριμάζεις εμβαπτισμένο σε λικέρ σοκολάτας, ενώ η φλούδα του τρίβεται με κακάο και στη συνέχεια διακοσμείται με σοκολάτα. Στη όψη, το κεφάλι του Choco 21 εύκολα περνάει για τούρτα σοκολάτας! Όταν όμως κοπεί το πρώτο κομμάτι, φαίνεται πώς το λικέρ έχει εισχωρήσει στις «φλέβες» του τυριού, δημιουργώντας καφέ ρίγες δίπλα στη μπλε μούχλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τυρί ωριμάζει μέσα σε οινοπνευματώδες ποτό – έχουμε πολλά τυριά που ωριμάζουν π.χ. σε ουίσκι, αποκτώντας τη γεμάτη γεύση με νότες του ποτού, άρα γιατί όχι και σε λικέρ σοκολάτας; Κι όμως οι αντιδράσεις για το πρωτότυπο αυτό τυρί ποικίλλαν. Είχε τόσο θαυμαστές όσο και επικριτές, ωστόσο η πρώτη παρτίδα εξαντλήθηκε σε λίγες μόνο μέρες και όσοι δεν το δοκίμασαν περιμένουν εναγωνίως την επόμενη, ενώ η φήμη του έχει φτάσει σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για εξαγωγές του Choco 21, ούτε έχει ακουστεί κάτι για παρόμοιο τυρί σε άλλη χώρα του κόσμου.
Εμείς θα αρκεστούμε στο να βουτήξουμε κομματάκια μαύρης σοκολάτας σε μους μπλε τυριού. Εσείς;
Photo of Choco21 borrowed from www.mashable.com