Πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με δυο αγαπημένα ελληνικά τυρια!

Τυρί: Φέτα και Κεφαλογραβιέρα

Μερίδες: μία φόρμα 10×25εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-50 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα χοντροτριμμένη
• 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 3 αβγά
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βήμα-βήμα:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε την πιπεριά να μαλακώσει λίγο.
2. Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τη φέτα, τις σοταρισμένες πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο.
4. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
5. Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κέικ ως ορεκτικό με τον εξής τρόπο: Το κόβετε σε φέτες και μετά κάθε φέτα στα τέσσερα. Πάνω σε κάθε κομματάκι στερεώνετε ένα μικρό ρολάκι από ζαμπόν και μια πράσινη ελιά χωρίς κουκούτσι.