Λευκό, κίτρινο, μαλακό, σκληρό, με απαλή ή με έντονη γεύση, πιπεράτο, αλμυρό, γλυκό, από πρόβειο ή αγελαδινό γάλα, ελληνικό ή ξένο, σκέτο, με ψωμί, ή μέσα στο φαγητό, ως συστατικό μιας συνταγής… τυρί και ξερό ψωμί!
Εμείς, εδώ, αγαπάμε το τυρί σε κάθε του μορφή. Με την πεποίθηση ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εμάς, λάτρεις του τυριού, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την κοινότητα για όλους όσους θεωρούν πως το τυρί είναι από τις καλύτερες «εφευρέσεις» του ανθρώπου και θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από αυτό.
Το τυρί, εκτός από τη διατροφική του αξία και τη γευστική απόλαυση που προσφέρει, είναι μια ιστορική τροφή, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δημιουργίες μεγάλων σεφ αλλά και καθημερινών ανθρώπων και, κυρίως, μπορεί να βρίσκεται εύκολα στο τραπέζι μας, κάθε μέρα!
Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για το αγαπημένο μας τυρί θα συγκεντρώνονται σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, που έχει χωριστεί σε θεματικές ενότητες για να είναι εύκολη η πρόσβαση στην πληροφορία. Στην ομάδα του Cheeselovers συμμετέχουν άνθρωποι διαφορετικών ειδικοτήτων
– ιστορικός, διατροφολόγος, δημοσιογράφος, σεφ, οινολόγος, νομικός, φυσικός, γλωσσολόγος
– μόνο και μόνο επειδή αγαπούν το τυρί και νιώθουν πως δεν υπάρχει ένας τόπος που να συγκεντρώνει τα πάντα γύρω από αυτό.
Πού παράχθηκε το πρώτο τυρί, πού θα βρεις το πιο σωστό μαχαίρι για την παρμεζάνα, πότε θα δώσεις στο μωρό σου να δοκιμάσει γραβιέρα για πρώτη φορά, ποιο τυρί ταιριάζει καλύτερα με τη σαμπάνια… όποια κι αν είναι η ερώτηση, το Cheeselovers έχει στόχο να βρει την απάντηση.
Αν κάτι δεν το έχουμε σκεφτεί, περιμένουμε να μας το προτείνεις εσύ. Αν έχεις να συμπληρώσεις ή να διορθώσεις σε αυτά που γράφουμε, θέλουμε να μας το πεις. Αν είδες κάπου ένα σκεύος ή αξεσουάρ σχετικό με το τυρί, μοιράσου την πηγή, για να το μάθουμε κι εμείς. Το Cheeselovers θα γίνεται πιο πλούσιο, πιο χρήσιμο, πιο…νόστιμο, όσο περισσότερο συμμετέχουμε όλοι στο περιεχόμενό του.