Γιδοτύρι
Χώρα: ΕλλάδαΤο γίδινο ή κατσικίσιο τυρί είναι παραδοσιακό προϊόν, που υπάρχει στο ελληνικό τραπέζι από τα αρχαία χρόνια, ενώ σχετική αναφορά υπάρχει και στην Ιλιάδα του Ομήρου. Το γιδοτύρι παράγεται αποκλειστικά από γίδινο γάλα και χαρακτηρίζεται από το κατάλευκο χρώμα του και την έντονη πιπεράτη γεύση του. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ασβέστιο, είναι εύπεπτο, ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό και αποτελεί άριστη εναλλακτική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό ή στο γάλα σόγιας. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί, στις σαλάτες και στις πίτες ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό μεζέ με το κρασί ή το ούζο.
- ΠροέλευσηΕλλάδα
- Δομή-
- ΓάλαΓίδινο